A A A

JEDÁLNY LÍSTOK – JEDÁLEŇ NA PLICKOVEJ 18

Dodávka  a výdaj jedál je zabezpečená v priestoroch jedálne na Plickovej 18. Uprednostňujeme osobné objednávanie deň vopred, telefonicky je možné objednať stravu iba na nasledujúci deň v čase od 8:00 do 11:30 na tel. č. 02/49 11 24 37. Ďakujeme Vám za porozumenie!

Pondelok 22. 4. 2024:
Fazuľová polievka 0,33 l / 1,3,7,9
Menu 1: Kuracia pečeň so zeleninou, ryža 96g, 150g, 180g / 1,3,7
Menu 2: Zapekaný karfiol so syrom, zemiaková kaša 350g /1,3,7

Utorok 23. 4. 2024:
Rybacia polievka 0,33 l / 1,3,4,7,9
Menu 1: Bravčové na čiernom pive, tarhoňa 350g /1,3,7,9
Menu 2: Grilované kuracie stehno na provensálskom korení, ryža 94g, 150g, 180g /1,3,7

Streda 24. 4. 2024
Gulášová polievka 0,33 l / 1,3,7,9
Menu 1: Kuracie kung pao, ryža 350g /1,3,7
Menu 2: Pečené bravčové na rasci, zemiaková kaša 94g, 150g, 200g / 1,3,7, 10

Štvrtok 25. 4. 2024:
Kapustová polievka 0,33 l / 1,3,7,9
Menu 1: Fazuľový prívarok, klobása, chlieb 350g / 1,3,7,9
Menu 2: Jahodové guľky v opraženej strúhanke 350g, /1,3,7

Piatok 26. 4. 2024:
Zeleninová mliečna polievka 0,33 l / 1,3,7,9
Menu 1: Bravčové kari, zeleninová ryža 350g / 1,3,7
Menu 2: Vyprážané rybie filé, zemiakový šalát 94g, 200g, /1,3,7

Čísla za jedlami označujú možný výskyt alergénov: 1 – múka, 2 – kôrovce, 3 – vajcia, 4 -ryby, 5 – arašidy, 6 – sójové zrná a výrobky z nich, 7 – mlieko a výrobky z neho, 8 – orechy a výrobky z nich, 9 – zeler a výrobky z neho, 10 – horčica a výrobky, 11 – sezam a výrobky, 12 – mäkkýše

Vážení stravníci,

Ďakujeme Vám za hojnú účasť v prieskume spokojnosti. Chceme Vás informovať o niektorých zisteniach, budeme postupne pracovať na riešení týchto Vašich požiadaviek:

• veľká časť stravníkov pozitívne hodnotí možnosť výberu z dvoch druhov jedál, sme preto radi, že sme túto možnosť pre Vás vytvorili,
• veľká časť stravníkov by uviedla, že by boli radi keby sme hľadali dodávateľa, ktorý by zabezpečoval aj šaláty, kompóty a rôzne zeleninové prílohy,
• pomerne veľa stravníkov by pozitívne hodnotilo možnosť stravovania priamo v stravovacom zariadení,
• nie zanedbateľný počet stravníkov má dopyt po zdravých bezmäsitých zeleninových jedlách,
• nie zanedbateľný počet stravníkov potrebuje nejaký druh špeciálnejšej diéty /vrátane bezlepkovej a bezlaktózovej stravy/,
• viacerí ste pripomienkovali aj jedlá o ktoré by ste mali záujem a aj jedlá, ktoré u Vás nezískali pozitívne hodnotenie, tieto Vaše podnety sme komunikovali dodávateľovi stravy.


JEDÁLNY LÍSTOK – OPATROVATEĽSKÁ SLUŽBA

Poprosíme nahlasovať stravu na čísle: 0903 825 660 do piatku 12:00.

22.4.2024 Pondelok:
Karfiolová krémová (1,7)
A: Kuracia kapsa na prírodno plnená šunkou a syrom, dusená ryža (1,7)
B: Vyprážaný oštiepok, varené zemiaky (1,3,7)

23.4.2024 Utorok
Hrášková s liatym cestom (1,3)
A: Kuracie prsia na šampiňónoch, pučené zemiaky (1)
B: Sicílsky šalát (čerstvá zelenina, grilované kuracie mäso, mozzarella) (1,7)

24.4.2024 Streda
Písmenková (1,3,9)
A: Bravčové Znojemské, tarhoňa (1,3,10)
B: Zabíjačkový tanier (klobáska, jaternička), varené zemiaky

25.4.2024 Štvrtok
Bramboračka (1)
A: Vyprážaný kurací rezeň, dusená ryža (1,3,7)
B: Granatiersky pochod (1,3)

26.4.2024 Piatok
Boršč (1,9)
A: Pečená bravčová krkovička, šťuchané zemiaky s cibuľkou (1)
B: Makové rezance s maslom (1,3,7)

Čísla za jedlami označujú možný výskyt alergénov: 1 – múka, 2 – kôrovce, 3 – vajcia, 4 -ryby, 5 – arašidy, 6 – sójové zrná a výrobky z nich, 7 – mlieko a výrobky z neho, 8 – orechy a výrobky z nich, 9 – zeler a výrobky z neho, 10 – horčica a výrobky, 11 – sezam a výrobky, 12 – mäkkýše


OZNAM pre stravníkov (seniorov)

V stravovacom zariadení pracujeme v obmedzenom režime z dôvodu dlhodobej PN našich kolegýň.

Týmto opätovne pripomíname stravníkom, že v zmysle VZN 3/2020 je možné v daný deň odobrať iba jeden obed. Odvolávame sa pritom na Čl.2 – Účel poskytnutia opakovaného príspevku, kde sa uvádza:

„Účelom poskytovania finančného príspevku na zabezpečenie stravovania dôchodcov (ďalej len „príspevok na stravovanie“) v mestskej časti Bratislava-Rača je pomôcť občanovi znížiť výdavky na stravovanie a zabezpečiť tak jedno teplé jedlo denne v určených zariadeniach spoločného stravovania v pracovných dňoch a za špecifických podmienok aj v dňoch pracovného pokoja, zvýšenie kvality života a primárna sociálna prevencia ohrozenia sociálnym vylúčením.“

ĎAKUJEME za pochopenie.